Cizrnové bulky

Jídelní plán

Cizrnové bulky

Bulky z cizrny, nadupané proteinem a zdravými sacharidy.

Postup přípravy

  1. Sceďte sterilovanou cizrnu, 240g sterilované cizrny odpovídá jedné 400g plechovce.

    Všechny suché ingredience dejte do food procesoru a několika pulsy rozmixujte na prach. Přidejte cizrnu a vejce. Poté vše mixujte, dokud se nevytvoří hladké těsto.

    Z těsta vytvarujte malé bulky. Pokud chcete, můžete posypat semínky - sezamem, makem, kmínem nebo čímkoliv jiným na ozdobu:)

    Bulky dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut. Bulky se v průběhu pečení nafouknou, zezlátnou a jdou snadno posunout na pečicím papíru - pak jsou hotové.

    Podávejte s oblíbenými přílohami.

    Bulky můžete upéct z většího množství a namrazit. Pak ale bude lepší udělat víc menších kousků.

    Můžete také experimentovat s kořením. Vynikající je také přídavek rozmarýnu nebo sušených rajčat.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte