Čirokové zelňáčky bez lepku a mléka

Radka

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Čirokové zelňáčky bez lepku a mléka

https://www.facebook.com/bezlepkovevareniradkyvrzalove

Kysané zelí a čirok, protizánětlivá dvojka... a aby to bylo i skvělé a chutné přidejte domácí sádlo a škvarky... už to nebude tak zdravé, ale skvostné...

Postup přípravy

  1. Troubu vyhřejte na 200°C. Velký plech vymažeme sádlem. Sádlo do zelňáků si rozehřejeme v kastrůlku nebo v mikrovlnce. Posekáme zelí.

  2. Mouku smícháme se škrobem, kořením, škvarky, zelím. Přidáme rozklepnuté vajíčko, teplou vodu a rozpuštěné sádlo. Všechno promícháme v lepivé těsto.

  3. Rukou namočenou v teplé vodě rozprostřeme těsto p celé ploše plechu. Vrstva je vysoká cca 1 cm. Nožem vyznačíme v těstě mřížku na jednotlivé porce cca čtverce 5 x 5 cm.

  4. Plech vložíme do trouby a necháme péct cca 30 - 40 minut do zlatohněda a křupava. Necháme na plechu vychladnout a odlamujeme jednotlivé čtverečky nebo si pomůžeme nožem. Jsou skvělé i několik dní, pokud to vydržíte.....

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte