Lowcarb pečivo s tvarůžkovým tataráčkem - skvělá večeře.
Děkujeme Renatě Závodné za recept :)
- 45m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
nastrouhat 200 g |
200 g |
na kostičky, osmažit, nechat vychladit 200 g |
200 g |
150 g |
150 g |
100 g |
100 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
30 g |
30 g |
5 kusů |
5 kusů |
45 g |
45 g |
45 g |
45 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 10 g |
10 g |
Tataráček | |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Vše na chleba smíchat, dát do formy na chleba a péct asi 40 min/200°C.
-
Tataráček: vše nakrájíme nadrobno, smícháme a necháme odležet, než chleba vychladne.
Makronutrienty
10%
38%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 049 kJ | 1 308 kJ |
Kalorická hodnota | 251 kcal | 313 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,8 g
2,73 g |
4,74 g
3,41 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,38 SVJ | 0,474 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20 g
7,99 g |
24,9 g
9,96 g |
Bílkoviny | 14,8 g | 18,5 g |
Sůl | 1,76 g | 2,19 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů