
Lowcarb pečivo s tvarůžkovým tataráčkem - skvělá večeře.
Děkujeme Renatě Závodné za recept :)
- 45m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
sýr gouda
nastrouhat
|
200 g |
slanina anglická
na kostičky, osmažit, nechat vychladit
|
200 g |
Cottage sýr
|
150 g |
lučina
|
100 g |
droždí lahůdkové sušené, tebi
|
1 lžíce |
cibule sušená smažená
|
30 g |
vejce slepičí malé, s
|
5 kusů |
mandlová mouka
|
45 g |
sezamové semínko světlé
|
45 g |
sůl himálajská jemná
|
0,5 lžičky |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
10 g |
Tataráček | |
sýr tvarůžky
|
100 g |
cibule
|
1 kus |
cibulka jarní, sečka
|
1 kus |
olivový olej
|
1 lžička |
hořčice plnotučná
|
1 lžička |
sůl
|
1 špetka |
chilli sušené mleté
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Vše na chleba smíchat, dát do formy na chleba a péct asi 40 min/200°C.
-
Tataráček: vše nakrájíme nadrobno, smícháme a necháme odležet, než chleba vychladne.
Makronutrienty
10%
38%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 053 kJ | 1 315 kJ |
Kalorická hodnota | 252 kcal | 314 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,79 g
2,73 g |
4,74 g
3,41 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,379 SVJ | 0,474 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,1 g
8 g |
25,1 g
9,99 g |
Bílkoviny | 14,8 g | 18,5 g |
Sůl | 1,75 g | 2,19 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů