Chléb à la Šumava - LC

Laduš

Chléb à la Šumava - LC

Má sice vlhčí konzistenci, ale to nemusí být na škodu. :) Chutná skvěle např. s máslem a LC džemem nebo s nějakou dobrou pomazánkou. Kdo má raději sušší pečivo, může si jej otoustovat. :)

Postup přípravy

  1. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

    Žloutky s tvarohem a solí důkladně promícháme nebo prošleháme.

    Ve druhé misce smícháme bramborovou vlákninu, psyllium, prášek do pečiva, chlebové koření a kmín.

    Obě směsi smícháme a přidáme ocet a vodu a opět promícháme.

    Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.

    Těsto necháme min. 30 minut odpočinout.

  2. Vytvarujeme bochník (lépe se to dělá mokrýma rukama), který posypeme trochou bramborové vlákniny a uděláme na něm nožem zářezy.

    Bochník položíme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů 90 minut nebo podle typu trouby.

    Po upečení položíme chléb na utěrku, aby vysála přebytečnou vlhkost.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte