- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Houby | |
---|---|
1 lžíce |
1 lžíce |
4 kusy |
4 kusy |
300 g |
300 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
200 ml |
200 ml |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžička |
1 lžička |
Stratená vajíčka | |
2 kusy |
2 kusy |
30 ml |
30 ml |
Postup přípravy
-
Na bravčovej masti si orestujem mladú cibuľku, pridám očistené dubáky, soľ, mleté čierne korenie, chilli, trochu rasce,hubové korenie, takto zmes dusím cca 15 minùt, potom pridám šľahačkovù smotanu 150 - 200ml, posekanù čerstvù petržlenovù vňať, nechám prejsť varom a zjemním ešte 1 pl masla.
-
Stratené vajičko: dám variť vodu, ktorú posolím, pridám ocot tak 30 ml, premiešam urobím vìr a dám opatrne vajíčko ( ja si vajíčko najskôr rozbijem do pohára, a tak vložím do vody) stíšim plameň, pomocou lyžičky jemne dotvarujem a varím cca 3-4 minutky.
Makronutrienty
21%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 581 kJ | 2 239 kJ |
Kalorická hodnota | 139 kcal | 535 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,3 g
1,32 g |
16,6 g
5,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,43 SVJ | 1,66 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,5 g
6,3 g |
44,3 g
24,3 g |
Bílkoviny | 4,43 g | 17,1 g |
Sůl | 0,534 g | 2,06 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů