Černá a červená čočka se zeleninou

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Černá a červená čočka se zeleninou

Luštěniny se snažíme konzumovat pravidelně.

Postup přípravy

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na tenké proužka. Podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Podléváme jen podle potřeby, aby na konci dušení nebyla v zelenině žádná přebytečná tekutina.

  2. Černou a červenou čočku uvaříme ve vodě. Vaříme každou zvlášť. Červená čočka je hotová téměř hned. Černou vaříme asi 10 minut, tak aby se nerozvařila a zůstala pevná. Obě čočky přecedíme a vmícháme do zeleniny. Pokud je potřeba, dochutíme solí.

  3. Tip

    Servírujeme jako přílohu nebo jako samostatné bezmasé jídlo.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte