- 1h:40m
- 16 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
hladká mouka pšeničná celozrnná
|
500 g |
kefírové mléko
|
250 ml |
droždí kostka
|
0,5 kusu |
erythritol, sukrin
|
20 g |
vajíčka
|
1 kus |
olej řepkový
|
50 ml |
citronová kůra sušená mletá
|
1 lžička |
sůl
|
0,5 lžičky |
Náplň | |
jablka
|
6 kusů |
skořice mletá
|
1 lžíce |
datle sušené
|
50 g |
kokos sušený, strouhaný
|
50 g |
mandle
|
50 g |
marmeláda ovocná, džem
|
50 g |
Na potření | |
vajíčka
|
1 kus |
Postup přípravy
-
Těsto připravte v pekárně - kdo nemá, musí ručně.
-
Jablíčka nastrouhejte, vymačkejte vodu, přidejte skořici.
Datle, mandle a kokos umixujte, přidejte marmeládu.
-
Těsto rozdělte na několik dílů cca 16 ks. Utvářejte placky, které naplňte
strouhanými
jablíčky.
Uzavřete a spoj položte na vál. Rozmáčkněte lžičkou a
vytvořte důlek, celý koláč potřete rozšlehaným vejcem. Do důlku vložte směs s
datlemi. Nechte
ještě
30 minut kynout. Pečte 30 minut na 180 st.
Makronutrienty
67%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 805 kJ | 1 059 kJ |
Kalorická hodnota | 192 kcal | 253 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
27,4 g
4,73 g |
36 g
6,22 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,74 SVJ | 3,6 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,62 g
1,98 g |
11,3 g
2,6 g |
Bílkoviny | 4,61 g | 6,07 g |
Sůl | 0,22 g | 0,29 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů