
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Postup přípravy
-
Pohanku uvaříme podle návodu na obalu.
Na pánvi orestujeme na olivovém oleji osoleného a opepřeného candáta. Když je orestovaný z obou stran, přidáme mraženou zeleninu (měla jsem směs s hráškem, mrkví a květákem), přiklopíme poklicí a necháme 10 minut dusit.
Poté odebereme candáta na talíř a do pánve k zelenině vmícháme uvařenou pohanku. A máme hotovo.
Makronutrienty
55%
38%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 552 kJ | 1 737 kJ |
Kalorická hodnota | 132 kcal | 415 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
17,3 g
1,26 g |
54,4 g
3,98 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,73 SVJ | 5,44 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,45 g
0,37 g |
7,73 g
1,16 g |
Bílkoviny | 11,9 g | 37,5 g |
Sůl | 0,137 g | 0,43 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů