Burrito bowl

Adéla Kábelová

Burrito bowl

Nízkosacharidový recept, který se dá snadno obměňovat podle chuti a toho, co zrovna máme v lednici.

Postup přípravy

  1. Nejprve si na pánev dáme rozehřát ghí, ke kterému přidáme mleté hovězí maso a koření dle chuti. k tomu přidáme lžící rajčatového protlaku a restujeme.

    Na jinou pánev dáme květákovou rýži (měla jsem mraženou) a restujeme dokud není hotová. Pokud je třeba, tak přidáme trochu vody. Osolíme a přidáme zelenou část jarní cibulky.

    Na mojí verzi salsy si nakrájíme na drobnější kostičky červenou papriku, chilli papričku dle chuti, červenou cibuli a rajčata - osolíme, opepříme, přidáme koriandr, sůl a šťávu z limety.

    Mraženou kukuřici dáme do cedníku a propláchneme horkou vodou do změknutí. Fazole z konzervy propláchneme vodou, abychom je zbavili nálevu. Avokádo nakrájíme na kostičky.

    Vše pak hezky naskládáme na talíř, můžeme dozdobit koriandrem nebo jarní cibulkou. Můžeme přidat také sýr, zakysanou smetanu nebo guacamole.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte