Našla jsem v mrazáku brusinky, tak jsem zkusila lowcarb (LC) marmeládu...je výborná:)
- 30m
- 3 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Marmeláda | |
---|---|
1 000 g |
1 000 g |
5 kusů |
5 kusů |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Do vroucí vody dáme brusinky a vaříme, dokud bobule nepopraskají. Pak teplotu snížíme, přidáme sušenou citronovou kůru a hřebíček.
-
Marmeládu z čerstvých nebo mražených brusinek vaříme na mírném ohni, za občasného míchání necháme probublávat asi 15 - 20 minut, teplotu ještě zmírníme a přidáme sladidlo a želírovací látku (já dala citrusový pektin 7-10g na 1kg ovoce) a mícháme do zhoustnutí.
-
Ještě teplou marmeládu přendáme do sklenice a uzavřeme.
Makronutrienty
96%
3%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 219 kJ | 754 kJ |
Kalorická hodnota | 52,3 kcal | 180 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,5 g
4,15 g |
49,8 g
14,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,45 SVJ | 4,98 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,138 g
0,008 g |
0,474 g
0,029 g |
Bílkoviny | 0,455 g | 1,57 g |
Sůl | 0 g | 0,002 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů