
Skvělé lowcarb pohoštění na oslavu, sytá snídaně či večeře.
Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 45m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Avokádový tatarák | |
---|---|
avokádo
|
2 kusy |
rajčata cherry
|
4 kusy |
losos uzený bříška
|
100 g |
cibule červená
|
1 kus |
česnek stroužky
|
1 kus |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžíce |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 lžička |
Bulky - 8 ks | |
sýr s modrou plísní, niva
|
100 g |
čerstvý krémový sýr
|
100 g |
vajíčka
|
1 kus |
mandlová mouka
|
180 g |
soda jedlá
|
0,5 lžičky |
vepřové škvarky
|
1 hrst |
Postup přípravy
-
Avokádo zbavím pecky, vydlabu, pokapu citr.šťávou a vidličkou rozmačkám, přidám najemno nakrájenou cibuli, rajčátka, losos a utřený česnek se solí. Podle chuti osolím, opepřím, promíchám a nechám v ledničce odležet.
-
100g strouhané Nivy, 100g žervé sýr, 1 vejce, 180g mandlové mouky, špetka sody, hrst sekaných nebo mletých škvarků. Udělat těsto, vytvarovat bulky a péct na pečícím papíru na 180°C do zlatova asi 20-25minut
Makronutrienty
18%
34%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 091 kJ | 6 314 kJ |
Kalorická hodnota | 261 kcal | 1 509 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,5 g
1,54 g |
43,4 g
8,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,75 SVJ | 4,34 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,5 g
4,36 g |
118 g
25,2 g |
Bílkoviny | 14,5 g | 84 g |
Sůl | 1,04 g | 6,05 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů