- 2h
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
hladká mouka pšeničná
|
375 g |
droždí kostka
|
16 g |
voda vlažná
|
250 ml |
olej řepkový
|
2,5 lžíce |
sůl
|
1,25 lžiček |
cukr moučka
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Vypracovat těsto, v případě potřeby dosypat mouku, nechat hodinu kynout. Vyválím hada, rozdělím na 8 kousků a vytvaruji bochánky, ty nechám ještě 15 minut odpočinout.
-
. Následně vytvořené housky /raženkou/ nechám 30-45 minut dokynout na plechu. Před pečením pocákám vodou a posypu dle možností. Troubu můžeme i zapařit. Peču dle trouby na 200st. zhruba 15 minut do zlatova.
Makronutrienty
74%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 073 kJ | 906 kJ |
Kalorická hodnota | 256 kcal | 217 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
40,9 g
0,411 g |
34,6 g
0,347 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,09 SVJ | 3,46 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,94 g
0,473 g |
6,71 g
0,399 g |
Bílkoviny | 6,6 g | 5,57 g |
Sůl | 1,14 g | 0,963 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů