Počas tohtoročného zeleného štvrtku sme sa rozhodli zakomponovať špenát do nášho jedálničku možno trochu netradične - a to ako súčasť obľúbených zemiakových knedlíčkov ????????
Ku knedlíčkom sa perfektne hodí hríbiková omáčka, plus ak by ste mali doma bylinky, môžete si ich ešte vylepšiť, a to domácim bylinkovým maslom.
- 1h
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Knedlíčky | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
3 hrsti |
3 hrsti |
1 kus |
1 kus |
8 lžic |
8 lžic |
1 lžička |
1 lžička |
Omáčka | |
100 g |
100 g |
1 hrst |
1 hrst |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
100 g |
100 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Zemiaky ešte teplé prelisujeme.
Špenát sparíme horúcou vodou, necháme odkvapkať a vyžmýkame z neho vodu.
Špenát nasekáme a pridáme k prelisovaným zemiakom.
Osolíme, pridáme vajíčko a múku a vypracujeme cesto.
Ak je cesto lepivé, pridáme podľa potreby múku.
Necháme ho chvíľu odpočívať.
-
Tvarujeme knedlíky, ktoré varíme vo vriacej vode asi 10 - 15min, pokiaľ nevyplávu na povrch.
-
Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme hríbíky, koreniny a voda.
Dusíme, zalejeme ingrediencie vodou a keď budú všetky suroviny uvarené domäkka rozmixujeme.
Zahustíme smotanou a múkou.
Prevaríme do zhustnutia.
-
Tento receptík, ako aj viac mojich receptov nájdete na mojej stránke: www.plantbenefits.com
Makronutrienty
75%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 524 kJ | 1 693 kJ |
Kalorická hodnota | 125 kcal | 405 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
21,6 g
0,976 g |
69,7 g
3,15 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,16 SVJ | 6,97 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,18 g
1,28 g |
7,05 g
4,12 g |
Bílkoviny | 5,1 g | 16,5 g |
Sůl | 4,08 g | 13,2 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů