Zeleninová polévka s ovesnými vločkami a vejcem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Zeleninová polévka s ovesnými vločkami a vejcem

Postup přípravy

  1. Do vývaru dáme vařit očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev a petržel.

  2. Zatímco vaříme zeleninu, rozklepneme do hrnku vajíčko, přidáme 4 lžíce vloček, sůl a dobře rozmícháme. Vločky s vajíčkem přidáme do polévky, zamícháme a povaříme cca 5 minut.

  3. Pórek nakrájíme na proužky a necháme povařit jen krátce, než nasekáme pažitku a kudrnku, kterou přidáme do polévky a už nevaříme. Pokud je potřeba dochutíme solí.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte