- 20m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
vývar zeleninový domácí
|
600 ml |
mrkev
|
1 kus |
petržel kořenová
|
1 kus |
pórek
|
0,25 kusu |
vajíčka
|
1 kus |
ovesné vločky jemné
|
4 lžíce |
sůl
|
0,5 lžičky |
petrželka, petrželová nať
|
1 hrst |
Postup přípravy
-
Do vývaru dáme vařit očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev a petržel.
-
Zatímco vaříme zeleninu, rozklepneme do hrnku vajíčko, přidáme 4 lžíce vloček, sůl a dobře rozmícháme. Vločky s vajíčkem přidáme do polévky, zamícháme a povaříme cca 5 minut.
-
Pórek nakrájíme na proužky a necháme povařit jen krátce, než nasekáme pažitku a kudrnku, kterou přidáme do polévky a už nevaříme. Pokud je potřeba dochutíme solí.
Makronutrienty
63%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 129 kJ | 402 kJ |
Kalorická hodnota | 30,8 kcal | 96 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,37 g
1,02 g |
13,6 g
3,19 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,437 SVJ | 1,36 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,864 g
6,35 g |
2,69 g
19,8 g |
Bílkoviny | 1,72 g | 5,38 g |
Sůl | 0,855 g | 2,67 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů