Zeleninová paella s kuřecím masem

Adéla Kábelová

Zeleninová paella s kuřecím masem

Postup přípravy

  1. V hrnci nebo na pánvi (abychom to mohli přiklopit pokličkou) rozehřejeme olivový olej a orestujeme na kostičky nakrájené kuřecí maso. Poté přidáme hrášek a nakrájenou zeleninu (cibuli, cuketu, papriky a rajčata), přidáme rýži a chvíli restujeme a poté podlijeme trochou vroucí vody. Osolíme, opepříme a přidáme směs koření na paellu (já si vždy koupím zásoby někde na dovolené ve Španělsku, ale dá se sehnat i u nás. Případně si směs můžeme namíchat doma sami. Obahuje kurkumu, červenou papriku, sušenou cibuli a česnek. Někdy může obsahovat navíc nějaké pálivé papričky, koriandr nebo muškátový oříšek).

    Zamícháme, přiklopíme pokličkou a vaříme dokud není rýže hotová. Občas zkontrolujeme, jestli se nám jídlo zespodu nepálí a případně podlijeme trochou vody. Na závěr vmícháme nakrájenou petrželku a pokapeme citronovou šťávou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte