Výborný nízkosacharidový (lowcarb) oběd, celer není cítit a je to zdravé a moc dobré!
- 1h
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
kuřecí prsa
|
2 kusy |
sýr s modrou plísní, niva
|
50 g |
sýr gouda
|
100 g |
sýr čedar, cheddar
|
100 g |
cibule
|
2 kusy |
kořenicí směs grilovací koření
|
1 lžička |
celer
|
1 kus |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
1 kus |
sůl
|
3 špetky |
pepř černý mletý
|
2 špetky |
Postup přípravy
-
Celer oloupeme a nakrájíme na menší tenké plátky. Kuřecí prsa nakrájíme na plátky taky. Cibulku též na kousky. Sýry nastrouháme každý zvlášť.
-
A vrstvíme. Celer (okořeníme) , cibule, kuřecí, goudu,chedar, Celer, cibule,.... Každou vrstvu kořením. Poslední vrstva Celer a směs sýrů. Dáme zapect pod alobalem.
-
Po 40 minutách odlejeme přebytečnou vodu a zalijeme smetanou a zasypeme sýrem. Pečeme do zlatova. Celer zkousejte vidličkou, někdy mu trvá než změkne...
Výborná chuť, Celer tam není cítit což je bomba.
Makronutrienty
20%
43%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 585 kJ | 3 537 kJ |
Kalorická hodnota | 140 kcal | 845 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,93 g
1,44 g |
29,8 g
8,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,493 SVJ | 2,98 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,78 g
5,09 g |
53,1 g
30,8 g |
Bílkoviny | 10,5 g | 63,6 g |
Sůl | 0,678 g | 4,1 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů