Zapečené ovoce v řeckém jogurtu

Radka

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Zapečené ovoce v řeckém jogurtu

Postup přípravy

  1. Troubu nahřejeme na 160°C. Všechny ingredience vymícháme v robotu nebo mixerem na hladký krém.

  2. Polovinu krému vlijeme na dno dortové formy o průměru cca 20 cm. Můžeme použít i malé zapékací misky (každý má pak svůj vlastní dezert). Krém posypeme asi polovičním množstvím ovoce.

  3. Na ovoce navrstvíme druhou polovinu krému a posypeme zbývajícím množstvím ovoce. Formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 40 minut. Po upečení posypeme povrch moučkovým cukrem dle chuti a podáváme teplé i studené.

  4. Tip: Pokud máte flambovací pistoli, posypte dezert krupicovým nebo třtinovým cukrem a povrch krátce zahřejte až cukr zkaramelizuje. Posypat můžeme sekanými ořechy.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte