ŽAMPIONOVÝ GULÁŠ - bezlepkový

Oli

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

ŽAMPIONOVÝ GULÁŠ - bezlepkový

Skvělá a opravdu velmi chutná variace na klasický bramborový guláš. Výborná večeře pro celiaky i vegetariány.

Postup přípravy

  1. Cibuli si nakrájíme nadrobno, nasekáme česnek, žampiony nakrájíme na čtvrtky nebo osminky-dle velikosti. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, papriku na větší proužky.

  2. Na oleji orestujeme cibuli, česnek a přidáme žampiony. Zasypeme uzenou paprikou (nemáme-li, dáme sladkou). Krátce orestujeme společně a zalijeme vodou (nebo vývyrem). Přidáme veškeré koření.

  3. Dusíme doměkka, asi 20 minut. Asi v polovině dušení přidáme červenou (či jinou) papriku a dodusíme. Nakonec přidáme bezlepkovou jíšku (já používám Knorr) a minutku provaříme.

  4. Podáváme jen tak, větší jedlíci si přidají bezlepkové pečivo.

    Je to zase jiné, bez uzeniny a moc dobré.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte