Zadělávaná kuřecí polévka s drůbky

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Zadělávaná kuřecí polévka s drůbky

Postup přípravy

  1. Stehna s 1 mrkví, 1 petrželí, ½ celeru, kořením a solí uvaříme v cca 2 l vody.

  2. Polévku přecedíme. Z vývaru odstraníme vyvařený tuk. Maso obereme, odstraníme kůži a nakrájíme na drobné kousky. Drůbky rovněž nakrájíme.

  3. Vývar zahustíme moukou, povaříme, přidáme uvařenou zeleninu a rozmixujeme do hladka.

  4. Do polévky přidáme nakrájenou druhou mrkev, petržel a ½ celeru. Povaříme cca 10 minut a přidáme nakrájené maso a drůbky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte