Wok

Deník pološílené veganky

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Wok

Dnes oběd po asijsku.

Použila jsem nudle takový ty žlutý, bezvaječný, jsou na restování nejlepší. Tedy dle návodu uvařit.

Postup přípravy

  1. Nudle uvařit dle návodu. Na dno woku dáme trochu řepkového a pár kapek sezamového oleje. Kousek zázvoru, asi tak půl centimetru, 3 stroužky česneku a jedno chilli. Vše nakrájeno na jemno. Pustíme plamen a na něm tyto tři věci krásně prorestujeme. Pak jarní cibulky. 3-4 kousky. Následně přidáme nakrájenou cuketu. Retujeme. Pak žampiony. Restujeme. Přidáme světlou sojovou omáčku ( ta jídlo osolí), já používám sladkou tmavou sojovou omáčku ( ta dodá tu slakou chuť). Kdo tu tmavou nemá ( má konzistenci jako sirup), přidá sladkokyselou chilli omáčku.

  2. Na závěr přidáme 2čl rýžové mouky a trochu vody, promícháme a přidáme do woku. Tím se vytvoří taková ta typická majda.

    Jakmile to je, přidáme do pánve nudle, vše promícháme a podáváme.

  3. Já ještě mírně zasypala chili vločkou, možno použít i chilli pasty, nejlépe domácí.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte