Vymazlená gulášovečka.

Deník pološílené veganky

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Vymazlená gulášovečka.

Plán byl jasný, uvařit gulášovku a nemuset nikomu nic vysvětlovat. Tedy, takovou, aby nikdo neměl potřebu se vůbec ptát, jestli je to origoš, nebo vegoš :-D

Postup přípravy

  1. Hrnec, dobře když bude mít silnější dno. Olej, kmín, trochu sušeného tymiánu. Pustíme plamen. Necháme kmínem a tymiánem provonět olej a tím i polívku. Pak přidáme velikánskou cibuli, co rostla asi někde u radiokativního spadu. Nebo třeba 3 středně velké. Restujeme. A když restujeme, tak do zlatava. Pak přidáme 1 plechověčku rajského protlaku a restujeme dál, protlak je potřeba zasmažit. Takže třeba 5minut? Pak do protlaku přidáme navlhčenou sojovou drť, anobž granulát. A worchestrovku, třeba 2PL. Pak přidáme sladkou, uzenou a pálivou papriku. Poloměr nechám na jednolitvci, já 1:1:0,5. Restujeme chvíli aby paprika pustila silice, ale nezhořkla. A teď, kdo má podlije douškem piva, tmavé, světlé, je to fuk, jen upřednostňuji desítku, kvůli hořkosti. Kdo nemá, nevadí, docílí dobroty i tak. Takže podlijeme, necháme chvilku restovat a odpařit alkohol a přidáme vývar, nebo voda a bujon.

  2. Pak brambory. Protlačíme několik stroužků česneku, já asi 4 ks, trochu nového koření mletého, 1bobkový lupen. Až se polévka pod poklicí na pozvolném plameni rozbublá, přidáme 1,5 PL kakaa holandského rozmetlovaného v trošce vody. Hořká, vysoce procentní čokoláda, zapůsobí stejně. A necháme pomalu a pozvolna vařit, dokud brambory nejsou tak akorát.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte