
https://www.jidelniplan.cz/uzivatele/932
Ig: https://www.instagram.com/waytohealth__/?hl=cs
- 1h
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
mandle
|
150 g |
čokoláda hořká, 80 - 90%
|
45 g |
mléko plnotučné
|
90 ml |
Náplň | |
mléko polotučné
|
150 ml |
želatina
|
10 g |
čokoláda hořká, 80 - 90%
|
20 g |
xylitol
|
1 lžička |
bílý jogurt řeckého typu
|
700 g |
Poleva | |
mražená směs ovoce
|
200 g |
želatina
|
6 g |
Postup přípravy
-
Mandle s čokoládou rozemeleme najemno, přilijeme mléko (množství podle konzistence - aby těsto nebylo příliš suché ani mokré) a rukou natlačíme do formy s pečicím papírem (já použila formu na biskupský chlebíček).
-
Čokoládu rozehřejeme v mléce, přidáme želatinu a xylitol. Až se spojí v jedno, smícháme s jogurtem a nalijeme na korpus.
-
Ovoce rozehřejeme v kastrůlku, rozmačkáme vidličkou a vmícháme želatinu. Nalijeme na náplň a cheesecake dáme ztuhnout do lednice přes noc.
Makronutrienty
34%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 723 kJ | 995 kJ |
Kalorická hodnota | 173 kcal | 238 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,4 g
5,78 g |
14,3 g
7,96 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,04 SVJ | 1,43 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,2 g
3,14 g |
15,4 g
4,33 g |
Bílkoviny | 8,69 g | 12 g |
Sůl | 0,084 g | 0,116 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů