Višňové řezy

Dagmar Kazdová

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Višňové řezy

Postup přípravy

  1. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, postupně přišleháme olej a vlažnou vodu. Přidáme mouku, kakao a prášek do pečiva. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který zlehka ručně přimícháme do těsta. Dáme upéct do trouby při 180 °C na klasický velký plech vyložený pečícím papírem.

  2. Višně scedíme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky. Vložíme zpět do šťávy z kompotu a dolijeme do celkového objemu 700 ml vodou. Trochu šťávy z tohoto množství odebereme a rozmícháme v ní oba pudinkové prášky. Višně uvedeme k varu a přimícháme šťávu s rozmíchaným pudinkem. 2 minuty provaříme. Dosladíme podle chuti cukrem a hned nalijeme na upečený korpus. Necháme vychladnout.

    Višně scedíme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky. Vložíme zpět do šťávy z kompotu a dolijeme do celkového objemu 700 ml vodou. Trochu šťávy z tohoto množství odebereme a rozmícháme v ní oba pudinkové prášky. Višně uvedeme k varu a přimícháme šťávu s rozmíchaným pudinkem. 2 minuty provaříme. Dosladíme podle chuti cukrem a hned nalijeme na upečený korpus. Necháme vychladnout.
  3. Mascarpone, šlehačku a tvaroh společně ušleháme a natřeme na višňový pudink. Dáme vychladit do lednice alespoň na hodinu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte