Vepřový burger - LC

Vepřový burger - LC

I oblíbený burger může být bez mouky - nízkosacharidový (low carb). Sliny se sbíhají, rozdíl byste nepoznali!

Úžasný recept od Jozefa Kabáta, děkujeme :)

Postup přípravy

  1. Nejprve jsem si všechny semínka a psyllium posekal sekáčkem, přidal PDP, gumu a sůl. V míse jsem potom rozpustil v mikrovlnce nahrubo nastrouhanou goudu se smetanovým sýrem, opatrně, jen lehce rozpustit (lze i nad vodou, či párou). Vysypal suché potraviny a rukou důkladně prohnětl v těsto a nakonec ještě přidal vejce. Těsto nechal cca 15 minut stát.

  2. Poté jsem vytvaroval bulky, 4 ks, každá cca 200 g. Potřel žloutkem a posypal trochu sezamem. Pekl jsem 60 minut na 180 °C. Uvnitř krásně suché. Housku můžete udělat třeba jen ze dvou druhů semínek, záleží na Vás. Já mám rád dýňové, proto převažuje.

  3. Maso jsem promíchal s nastrouhanou cibulí, vejcem, kořením a solí, vytvaroval placaté karbanátky a pekl na pánvi skoro na sucho, dal jsem trochu ghí.

  4. Majonéza: tyčovým mixérem jsem žloutky vyšlehal s hořčicí, solí a potom po kapkách přidával olej, použil jsem polovinu olivového a druhou řepkového. Jen s olivového není dobrá, alespoň mně nechutná, takhle super.

  5. A nakonec celerové hranolky jsem pekl v troubě společně s kolečky cibule na 200 °C do změknutí. Cibuli jsem vyndal o chlup dříve.

  6. Skládal jsem: na obě půlky rozpůlené housky jsem namazal slabou vrstvu majonézy, na spodní díl s majonézou dal v tomto pořadí... salát, maso, plátky sýra, rajče, cibuli a přiklopil vrchním dílem housky.

  7. Bašta, musel jsem si to nakonec trochu rozebrat, to bych nepolkl, ale i tak jsem to měl všude. Na rukách, na puse i v sobě. Super jídlo!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte