Vepřové maso mnoha vůní s bílým zelím a kurkumou

Jogínka

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Vepřové maso mnoha vůní s bílým zelím a kurkumou

Vyzkoušejte recept na měkoučké vepřové masíčko plné vůní :). Je ze základních surovin, s voňavým kořením a kurkumou, která působí antioxidačně. Určitě sklidíte ovace :) Ideální podzimní nebo zimní jídlo, které zahřeje. Splňuje podmínky primal, paleo i nízkosacharidového keto stravování.

Postup přípravy

  1. Vepřové maso (libový bůček, plec) nakrájíme na větší kostky, opečeme na polovině sádla, osolíme. Maso podlijeme trochou vody a dáme péct do trouby na 90st., cca 6hodin.

  2. Na druhé polovině sádla zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme koření, osmahneme a přidáme šťávu ze zázvoru. Bílé zelí nakrájíme na kostky (cca 3x3cm) a lehce osmahneme na koření, přidáme sůl dle chuti a nahrubo nakrájená rajčata. Podlijeme trochou vody a dusíme cca 5minut. na mírném ohni.

  3. Cca po 6 hod. bude maso krásně měkké. K masu přidáme zelí s kořením, promícháme a pečeme při 200st. cca 30minut. Posledních 10 minut pečeme odkryté, aby maso pěkně zhnědlo. Maso dle potřeby malinko podléváme.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte