Velikonoční vaječná hrudka

Velikonoční vaječná hrudka

Dělá se na sladko i na slano, já si vybrala druhou variantu. A samozřejmě i jindy než na velikonoce :)

Děkujeme Terezce Kalašové za recept :)

Postup přípravy

  1. Vejce rozmíchejte spolu s mlékem a ostatními ingrediencemi v hrnci, přiveďte k varu, pomalu, aby se nezačala vajíčka srážet příliš rychle a mléko nezačalo škrábat dno. Nechte krátce vařit, dokud se nezačnou vajíčka v mléku srážet. Odstavte z plotny, přeceďte a naplňte platýnko ( já improvizovala silonkama ????) do tvaru koule a pořádně utáhněte, vymačkejte co nejvíce tekutiny. Pověste a nechejte vykapat a ztuhnout, ideálně přes noc.

  2. Krájejte na plátky a podávejte klidně takhle samotné, je to docela dobré :)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte