Vejce Benedikt s low carb s pečivem

Food by Heart

Účastní se soutěže: Jíme dobře

Vejce Benedikt s low carb s pečivem

Moderní snídaně vejce Benedikt se skládá z opečeného pečiva, v našem případě LC bulek a šunky, druhou část tvoří pošírované vejce přelité holandskou omáčkou.

Postup přípravy

  1. Nejprve si upečeme LC bulky,to udělejte nejlépe den dopředu.

    Odkaz na video recept:

    https://www.youtube.com/watch?v=xt4vT....

    Bulku rozřízneme a opečeme spodní část bulky pěkně na másle. Totéž udělejte se šunkou nebo libovou anglickou slaninou.

    Pak si připravte dva hrnce na vodní lázeň. Rozklepneme dvě vajíčka, oddělíme žloutky a dáme do hrnce.

    Osolíme opepříme, přilijeme 30 ml bílého vína, máme vyzkoušeno, že může být i třeba prosecco, které vám zbylo :-)pokud nemáte, použijte vinný ocet popřípadě vývar a metličkou šlehejte dokud nezačnou žloutky pomalu houstnout.

  2. Pak přilévejte rozpuštěné zchladlé máslo a stále šlehejte. Do dvou žloutků ho budete potřebovat cca 70g. Nakonec odstavte a zakápněte citronovou šťávou, můžete přidat ještě trošku pepře. Než si připravíte ztracená vejce ,udržujte holandskou omáčku ve vodní lázni, aby Vám nevystydla, občas promíchejte.

    V hrnci si ohřejte vodu, přidejte do ní ocet(na 300 ml cca 4 lžíce octa). Vodu přivedte těsně pod bod varu! Voda nesmí vřít,bublinky by vejce potrhaly!!!

    Vejce si rozklepněte do naběračky, udělejte v hrnci vír a doprostřed opatrně vypusťte vejce z naběračky.

    Pošírujte 3 minuty. Vejce vytáhněte z vody děrovanou naběračkou. Že je vejce hotové poznáte i po hmatu, prstem do něj zkuste opatrně štouchnout. Bílek musí být pevný, žloutek nikoli.

    Pak přilévejte rozpuštěné  zchladlé máslo a stále šlehejte. Do dvou žloutků ho budete potřebovat cca 70g. Nakonec odstavte a zakápněte citronovou šťávou, můžete přidat ještě trošku pepře. Než si připravíte ztracená vejce ,udržujte holandskou omáčku ve vodní lázni, aby Vám nevystydla, občas promíchejte. 
V hrnci si ohřejte vodu, přidejte do ní ocet(na 300 ml cca 4 lžíce octa). Vodu přivedte těsně pod bod varu! Voda nesmí vřít,bublinky by vejce potrhaly!!!
Vejce si rozklepněte do naběračky, udělejte v hrnci vír a doprostřed opatrně vypusťte vejce z naběračky.
Pošírujte 3 minuty. Vejce vytáhněte z vody děrovanou naběračkou. Že je vejce hotové poznáte i po hmatu, prstem do něj zkuste opatrně štouchnout. Bílek musí být pevný, žloutek nikoli.
  3. Pak už jen servírujte. Na opečenou bulku položte plátek uzeniny, na to pošírované vejce a přelijte holandskou omáčkou. Můžete dochutit čertvým pepřem a pažitkou či petrželovou natí:-)

    Čas přípravy do 30min, pokud už máte dopředu hotové bulky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte