Máte taky rádi pudink? Tento dezert v lowcarb verzi vám jistě zachutná!
@veseleavokado.cz
- 10m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Pudink | |
---|---|
žloutky
koupené pasterizované
|
250 g |
smetana ke šlehání, šlehačka
ideálně 40%
|
160 g |
želatina plátková
|
3 kusy |
vanilkový extrakt
|
0,5 lžičky |
xylitol, cukr březový
|
1 lžička |
maliny
|
9 kusů |
jahody
|
3 kusy |
Postup přípravy
-
Smetanu, žloutky, vanilkové aroma a sladidlo mícháme metličkou na středním plameni do zhoustnutí. Přidáme želatinu připravenou dle návodu, nalijeme do misek a necháme vychladnout nejlépe v lednici. Ozdobíme ovocem nebo jen posypeme skořicí
-
Tip: pro lepší barvu můžeme přidat kurkumu, puding tím získá i zajímavou chuť
Makronutrienty
21%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 924 kJ | 1 993 kJ |
Kalorická hodnota | 221 kcal | 476 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,75 g
1,77 g |
14,6 g
3,82 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,675 SVJ | 1,46 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,5 g
8,64 g |
39,8 g
18,6 g |
Bílkoviny | 7,7 g | 16,6 g |
Sůl | 0,072 g | 0,155 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů