
- 1h
- 30 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
hladká mouka špaldová
|
100 g |
ořechy lískové mleté
|
50 g |
kokosový olej
|
50 g |
vaječný žloutek
|
1 kus |
sladidlo na bázi stévie, steviol glykosidů
|
1 lžička |
voda
|
20 ml |
Na obalení | |
cukr vanilkový
|
1 kus |
cukr moučkový
|
100 g |
Postup přípravy
-
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme aspoň hodinku odpočívat v chladu. Poté z těsta vytvarujeme rohlíčky, které pečeme na pečícím papíře do zlatova (v rozehřáté troubě na 180° cca 7 minut). Ještě teplé (ale ne horké) rohlíčky obalíme moučkovým a vanilkovým cukrem, popř. jejich zdravější variantou.
-
Zdravější varianty moučkového a vanilkového cukru:
- sušený Sladovit
- sušené ovesné mléko
- sušené kokosové mléko
+ vanilkový třtinový cukr / vanilka
Makronutrienty
65%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 860 kJ | 226 kJ |
Kalorická hodnota | 445 kcal | 54,1 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
56,7 g
33,1 g |
6,9 g
4,02 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 5,67 SVJ | 0,69 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
23,8 g
13,2 g |
2,89 g
1,61 g |
Bílkoviny | 6,56 g | 0,798 g |
Sůl | 0,199 g | 0,024 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů