Tvarohový/megabílkovinový nepečený dort

Hanka Fitness Lamka

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Tvarohový/megabílkovinový nepečený dort

A tak jsem se rozhodla vymyslet nějaký zákusek, který bude lehký, letní, nenáročný na přípravu no a samozřejmě zdravý (v rámci možností B-)). Tenhle je úžasně barevný a svěží. Navíc ho máte připravený během chvilku (OK, pokud budete vypeckovávat a vyčervíkovávat trešně, tak to zabere podstatně víc času).

Postup přípravy

  1. Nachystím si ovoce, piškoty a "krém" - smíchám tvaroh, smetanu a osladím tak, aby nám to chutnalo.

    Nachystím si ovoce, piškoty a "krém" - smíchám tvaroh, smetanu a osladím tak, aby nám to chutnalo.
  2. Celé dno nádoby (kterou předtím "vystelu" potravinovou fólií) pokryju nakrájeným ovocem a potom navrstvím krém.

  3. Nastává fáze hňácáníčka - rukou udusám vstvy tak, aby později dort držel tvar.

  4. Namatlám na dort poslední vrstvu krému a z piškotů udělám mini korpus. Dám alespoň na pár hodin do ledničky.

  5. Když potom dort chci servírovat, položím na něj talíř a překlopím - chytnu fólii tak, aby tam nezůstala a potom ji jenom stáhnu z už vyklopeného dortu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte