
- 1h
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
mandlová mouka
|
75 g |
zakysaná smetana
|
40 g |
kokosové mléko
|
40 ml |
vejce slepičí střední, m
|
3 kusy |
kypřící prášek do pečiva
|
1 lžička |
Tvarohová vrstva | |
tvaroh měkký polotučný
|
150 g |
kokosové mléko
|
30 ml |
vejce slepičí střední, m
|
1 kus |
vanilkový extrakt
|
1 lžíce |
Jablečná vrtsva | |
jablka
|
3 kusy |
skořice mletá
|
1 lžíce |
mandle drcené
|
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Připravíme si korpus. Vyšleháme sníh z bílků. Smícháme mandlovou mouku, kysanou smetanu, kokosové mléko, žloutky, PDP a nakonec opatrně sníh z bílků. Nalijeme do formy a menší část těsta si dáme stranou. Smícháme ingredience na tvarohou vrstvu, nalijeme na těsto. Nastrouháme jablka, promícháme se skořicí a navrstvíme na tvaroh. Potřeme zbytkem těsta a posypeme mandlovými plátky. Pečeme na 180, cca 45 minut.
Makronutrienty
38%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 593 kJ | 1 051 kJ |
Kalorická hodnota | 142 kcal | 251 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,32 g
2,46 g |
16,5 g
4,35 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,932 SVJ | 1,65 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,31 g
3,19 g |
16,5 g
5,66 g |
Bílkoviny | 6,11 g | 10,8 g |
Sůl | 0,235 g | 0,416 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů