Tvarohové knedlíky

Silvie Ondráčková

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Tvarohové knedlíky

Postup přípravy

  1. V misce utřeme máslo se solí, cukrem a vejcem.

    Přidejte měkký tvaroh i mouku a vypracujte vláčné těsto.

  2. Vyválejte asi tak 1,5 cm vysokou placku, ze které vykrajujem kolečka.

    Do středu dáme ovoce a knedlíky dobře uzavřeme. Opatrně je vkládejte do vroucí osolené vody a vařte asi 10-12 minut. Během vaření občas promíchejte vařečkou, aby se odlepily ode dna.

  3. Hotové je podávejte posypané strouhaným tvarohem (může být i opražená strouhanka), posypem moučkovým cukrem a na závěr je přelijte horkým rozpuštěným máslem

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte