Tuňák nemůže být špatný...jednoduchá příprava low carb (LC)oběda, netřeba dělat složitosti...
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Ryba | |
---|---|
steak tuňák
|
400 g |
máslo přepuštěné, ghí
|
1 lžíce |
sůl
|
1 hrst |
kmín drcený
|
2 g |
Salát I. | |
hlávkové bílé zelí
|
0,25 kusu |
mrkev
|
1 kus |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžíce |
sůl
|
1 lžička |
pepř bílý mletý
|
1 špetka |
Salát II. | |
ledový salát
|
0,25 kusu |
zakysaná smetana
|
100 g |
sůl
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Nejprve si připravíme zelná slát, aby se rozležel. Zelí najemno nakrouháme, mrkev nahrubo nastrouháme, promačkáme rukou.
Dochutíme, promícháme a dáme do chladu.
-
Porce tuňáka okořeníme, orestujeme na ghí z každé strany 5 minut.
-
Mezitím nakrájíme ledový salát, promícháme se zakysanou smetanou a osolíme.
-
Podáváme porci tuňáka, oba druhy salátů a libujeme si, jak jíme zdravě:)
Makronutrienty
21%
47%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 428 kJ | 2 662 kJ |
Kalorická hodnota | 102 kcal | 636 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,99 g
0,78 g |
24,8 g
4,85 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,399 SVJ | 2,48 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,09 g
1,9 g |
37,9 g
11,8 g |
Bílkoviny | 8,83 g | 54,9 g |
Sůl | 3,05 g | 19 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů