Dnes lowcarb jídlo, co dům (mrazák) dal. Jednoduché a hotové za několik minut. Skvěle jsem si pochutnala.
- 20m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Lusky | |
---|---|
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti)
|
50 g |
máslo čerstvé
|
2 lžičky |
zelené fazolové lusky mražené
|
200 g |
sůl
|
1 špetka |
pepř barevný celý
|
1 g |
Ryba | |
treska
|
250 g |
sůl himálajská jemná
|
0,5 lžičky |
kmín drcený
|
0,5 lžičky |
máslo přepuštěné, ghí
|
1 lžíce |
Dip | |
zakysaná smetana
|
1 lžíce |
pažitka nať čerstvá
|
1 hrst |
sůl
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
LUSKY - neměla jsem slaninu, tak jsem z nouze použila šunku (3 plátky), kterou jsem nakrájela na kostičky. Na pánvi jsem rozehřála máslo (2 lžičky), přidala šunku a trochu opražila. Pak jsem přidala mražené lusky (cca 200 g), lehce osolila, opepřila čerstvě mletým barevným pepřem a vše orestovala.
-
RYBA - filet aljašské tresky jsem opláchla a vysušila papírovými utěrkami. Osolila jsem růžovou solí a posypala mletým kmínem. Restovala jsem z obou stran na přepuštěném másle (1 lžíce).
-
Do zakysané smetany (1 lžíce) jsem přidala hrst nakrájené čerstvé pažitky.
Vždycky, když dělám lusky tímto způsobem, dávám si k tomu zakysanku. Miluju ty chutě dohromady.
Makronutrienty
15%
57%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 427 kJ | 2 356 kJ |
Kalorická hodnota | 102 kcal | 563 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,02 g
0,291 g |
16,7 g
1,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,302 SVJ | 1,67 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,37 g
2,48 g |
29,6 g
13,7 g |
Bílkoviny | 11,1 g | 61,3 g |
Sůl | 1,34 g | 7,38 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů