Tradiční večeře našich babiček, tlačenka obsahuje samé dobré věci...zkuste!
Takto se povedla Božence Vaculkové, děkujeme :)
- 2h
- 20 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
vepřové přední koleno
|
1 000 g |
vepřová plec
|
500 g |
játra vepřová
|
500 g |
vepřové nožičky
|
500 g |
cibule
|
1 kus |
bobkový list celý sušený
|
4 kusy |
pepř černý celý
|
6 kuliček |
nové koření
|
6 kuliček |
sůl
|
1 lžíce |
česnek
|
1 palička |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
0,5 lžičky |
majoránka sušená drhnutá
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Do vařící osolené vody jsem dala vařit 1 přední koleno, 1/2kg plecka, 1/2kg vepř jater, 2 nožičky,1 cibuli, 4 bobkové listy, 6 ks celého pepře, 6ks nového koření.
-
Vařila jsem necelé 2 hodiny, maso vyndala, nakrájela, kůže pomlela, dochutila hlavičkou česneku, osolit, opepřit, majoránku, maso dala do forem, zalila vývarem z masa, dát ztuhnout do lednice.
Makronutrienty
4%
54%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 838 kJ | 1 103 kJ |
Kalorická hodnota | 200 kcal | 264 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,27 g
0,133 g |
1,67 g
0,175 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,127 SVJ | 0,167 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,8 g
4,27 g |
18,2 g
5,62 g |
Bílkoviny | 18,1 g | 23,8 g |
Sůl | 0,933 g | 1,23 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů