Zajímavé lowcarb pečivo, děkujeme Simoně Botošové za recept :)
- 1h:10m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
200 g |
200 g |
150 g |
150 g |
1 hrst |
1 hrst |
2 lžíce |
2 lžíce |
30 g |
30 g |
50 g |
50 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 6 g |
6 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Špenát necháme rozmrazit.
Vše suché si dobře promícháme, spojíme s mokrými ingrediencemi, necháme chvilku odpočinout.
Dáme do formy a pečeme asi hodinu na 150°C.
Makronutrienty
10%
47%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 759 kJ | 584 kJ |
Kalorická hodnota | 181 kcal | 140 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,95 g
2,24 g |
2,27 g
1,72 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,295 SVJ | 0,227 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,7 g
6,08 g |
9,76 g
4,67 g |
Bílkoviny | 13,8 g | 10,6 g |
Sůl | 1,53 g | 1,18 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů