Špenát se smetanou a sýrem

Jídelní plán

Špenát se smetanou a sýrem

Recept na opečený špenát.

Postup přípravy

  1. Na pánvi rozehřejte olej a opečte na něm nadrobno nakrájené stroužky česneku a najemno nasekanou cibuli, dokud nezískají zlatavou barvu.

    Přidejte kousek másla a nechte ho pomalu rozpustit.

    Jakmile má česnek zlatavou barvu, přidejte do pánve čerstvý sýr rozmíchaný se smetanou na vaření a špetku muškátového oříšku. Pak přidejte pečlivě umytý a osušený špenát.

    Špenát zlehka promíchejte se vzniklou směsí, osolte, opepřete podle chuti a ihned stáhněte pánvi z ohně.

    Podávejte jako přílohu nebo jako lehký oběd či večeři.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte