Španělský tofu ptáček (bez ptáčku)

Soucitně.cz

Španělský tofu ptáček (bez ptáčku)

Tofu ptáčka si zamilují i odpůrci bílého tofu, neboť se v syté kořeněné omáčce změní k nepoznání. Není uho jako uho.

Postup přípravy

  1. Na rozpálený olej dáme cibuli nakrájenou na kostičky a smažíme za stálého míchání až skoro dohněda (to je důležité pro konečnou chuť). Tofu nakrájíme na kostičky a dáme do misky, pokapeme trochou sojové omáčky (příp. posypeme i trochou černé soli pro vajíčkové aroma) přidáme do hrnce, opepříme a mícháme pár minut. Přidáme 3 lžičky gulášového koření (podle množství lze více) a lžičku pálivé papriky. Za stálého míchání ještě trochu osmažíme, aby tofu nasáklo chuť koření.

  2. Po chvíli zalijeme vodou (ne příliš, raději doléváme postupně podle potřeby), vhodíme kostku bujónu a vaříme 10 minut. Přidáme 1-2 lžičky plnotučné hořčice, zahustíme tmavou jíškou (nebo si opražíme lžici mouky na oleji), nakrájíme kyselé okurky (přepůlené kroužky), vložíme do omáčky a ještě chvíli povaříme. Na závěr ochutnáme a pokud jídlo není dostatečně pikantní, tak dochutíme kořením.

    Podáváme s dlouhorznnou rýží uvařenou v osolené vodě s půl lžičkou kurkumy a hřebíčkem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte