
Oblíbené jídlo jako od babičky...v čase švestek ideálně.
- 30m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
brambory vařené ve slupce
|
900 g |
sůl
|
1 špetka |
polohrubá mouka
|
300 g |
olivový olej
|
1 lžíce |
Náplň | |
švestky
|
24 kusů |
Postup přípravy
-
Tak 900g zemiakov uvarených v šupke na jemno (uvarila som si ich deň vopred) nastrúham, pridám štipku soli, približne 300g polohrubej múky,1pl olivového oleja, vypracujem cesto.
-
Urobím z neho valček, postupne odkrajujem kolieska,najprv utlačím rukou na placku ,do stredu dám odkôstkované slivky uzavriem, urobím guľky, ktoré hneď uvarím v osolenej vode. Maslo rozpustím, guľky posypem mletým makom, práškovým cukrom a prelejem horúcim maslom.
Makronutrienty
89%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 489 kJ | 787 kJ |
Kalorická hodnota | 117 kcal | 188 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
25,5 g
3,83 g |
41,1 g
6,17 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,55 SVJ | 4,11 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,872 g
0,122 g |
1,4 g
0,197 g |
Bílkoviny | 2,4 g | 3,87 g |
Sůl | 0,053 g | 0,086 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů