- 1h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
olivový olej
|
2 lžíce |
slunečnicová semínka
|
0,25 hrnku |
lněné semínko
|
120 g |
mandle
|
0,2 hrnku |
psylium
|
120 g |
mléko mandlové, rostlinný nápoj
|
400 ml |
vajíčka
|
4 kusy |
vaječný žloutek
|
4 kusy |
cibule
|
2 kusy |
slanina anglická
|
200 g |
sýr čedar, cheddar
|
200 g |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
0,5 lžičky |
česnek sušený / granulovaný
|
1 lžička |
muškátový ořech mletý
|
1 špetka |
kypřící prášek do pečiva
|
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Vyslehejte v mise spolecne cela vejce s vajecnymi zloutky. Pridejte mandlove mleko, olivovy olej, LSA mix, psyllium, prasek do peciva a koreni a propracujte do tekuteho testa. Nehte v mise odpocinout cca 15 minut, aby psyllium a LSA mix nasaly tekutiny. Mezitim si na panvi osmahnete cibuli spolu se slaninou dozlatova a nechte trochu vychladnout.
-
Pote primichejte spolecne se syrem do testa a to naplnte do muffinovych forem. Jedna davka vystaci na 12 ks muffinu. Pecte v troube 35 minut na 180 °C. Muffiny uchovavejte v lednici, vydrzi az pet dni. Nejlepe chutnaji jeste teple nebo ohrate v troube a doplnene o cerstvou zeleninu.
Makronutrienty
18%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 937 kJ | 1 255 kJ |
Kalorická hodnota | 224 kcal | 300 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,91 g
0,846 g |
7,92 g
1,13 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,591 SVJ | 0,792 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,8 g
6,4 g |
23,8 g
8,57 g |
Bílkoviny | 9,71 g | 13 g |
Sůl | 0,949 g | 1,27 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů