Šišky s mákem

Romana Koulová - Uni-Corn

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Šišky s mákem

Tato veganská a bezlepková verze šišek s mákem zaručeně uspokojí Vaše bříška a zároveň Vás na chvíli vrátí do dětských let. Měkoučké bramborové těsto s makovým toppingem si zaručeně zamilujete.

Postup přípravy

  1. brambory si uvaříme ve slupce, poté je oloupeme a nastrouháme, přidáme zbývající ingredience (mouku, krupici, škrob, mléko, olej, sůl) a vypracujeme těsto

    z těsta tvarujeme šišky (nebo jakékoliv tvary)

  2. připravené šišky vložíme do vroucí mírně osolené vody a vytahujeme je po vyplavání na

    povrch

  3. umeleme mák, kterým poté posypeme připravené šišky a zakápneme

    kokosovým olejem, pocukrujeme

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte