V nedeľu si pochutnávame nie len na týchto vynikajúcich Šiškách, ktoré sú navyše nekysnuté a nesmažené, no aj napriek tomu krásne vláčne a jednoducho výborné :)
- 20m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
250 g |
250 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
250 g |
250 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Na potření | |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Múku zmiešame so sódou bikarbónou a cukrom. Pridáme tvaroh, vajcia, rum a vanilku. Vymiesime cesto, ktoré dáme na pol hodinu odpočinúť na chladné miesto. Cesto následne rozvaľkáme a povykrajujeme kolieska.
-
Dáme ich na plech a pečieme na 170 stupňov cca 15 minút. Po upečení horúce šišky potierame rozpusteným maslom s rumom. Nakoniec šišky pocukrujeme.
Podávame ich s džemom
Makronutrienty
65%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 065 kJ | 619 kJ |
Kalorická hodnota | 255 kcal | 148 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
33,1 g
6,04 g |
19,2 g
3,51 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,31 SVJ | 1,92 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,32 g
3,98 g |
4,84 g
2,31 g |
Bílkoviny | 9,45 g | 5,5 g |
Sůl | 0,448 g | 0,261 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů