Salát s rýžovými nudlemi a sezamovým kuřátkem

Hanka Fitness Lamka

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Salát s rýžovými nudlemi a sezamovým kuřátkem

Nedávno jsme ale babičce sklidili nádherné, čerstvé salátky (taky máte pečlivou babičku, která starostlivě každodenně opečovává každou rostlinku a pak se jí tam vřítíte jako stádo mamutů, uzmete co unesete a vesele hodujete?:D), které nešlo jenom tak ledabyle narvat k jídlu. Zasloušily si své vlastní sólo. A povím vám, to byla árie.

Postup přípravy

  1. Nejdřív si nachystám kuře - nasolím, okořením a potřu pár kapkama oleje. Posypu jednu stranu semínkama, posypanou stranou položím na plech s pečícím papírem a totéž provedu druhé straně, aby nebyla ukřivděná. Dám péct na nižší teplotu, pozor, ať se semínka nezačnou pálit.

  2. Mezitím si nachystám salát – nudle zaliju vroucí vodou a nechám změknout, bude to trvat jen pár minut. Zeleninu včetně salátu nakrájím na kousky, přhodím změklé nudle, zaliju jogurtem a promíchám. Lepší je salát trochu osolit a přidat nějaké bylinky. Dám ho chladit a až se kuře dodělá, naaranžuju a s výrazem, jaký jsem šéfkuchař servíruju :-)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte