U nás sa znovu pieklo, tentokrát takáto jednoduchá, šikovne pripravená bábovečka zo špaldovej múky, ktorej jesennú chuť tvoria jabĺčka, vlašské orechy, škorica a voňavučký rum :).
- 1h
- 20 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
polohrubá mouka špaldová celozrnná
|
2 hrnky |
cukr třtinový
|
0,5 hrnku |
kypřící prášek do perníku
|
1 kus |
ořechy vlašské
nahrubo posekat
|
2 hrsti |
vanilkový extrakt
|
2 ml |
jablka
|
3 kusy |
vajíčka
|
3 kusy |
mléko rostlinné
|
1 hrnek |
olej řepkový
|
100 ml |
rum (originál tuzemský)
|
50 ml |
Postup přípravy
-
V mise zmiešame zvlášť suché a zvlášť mokré ingrediencie.
Spojíme ich a vyšlaháme šlahačom.
-
Formu, v ktorej bábovku budeme piecť vymažeme a vysypeme múkou, ak používame silikónovú, tak môžeme tento krok vynechať.
Cesto nalejeme do formy na bábovku a pečieme pri 170 stupňoch 45-60 minút.
Makronutrienty
56%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 111 kJ | 820 kJ |
Kalorická hodnota | 266 kcal | 196 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
26,7 g
9,21 g |
19,7 g
6,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,67 SVJ | 1,97 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,2 g
1,12 g |
12 g
0,83 g |
Bílkoviny | 4,55 g | 3,36 g |
Sůl | 0,504 g | 0,372 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů