- 30m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
150 g |
150 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 g |
1 g |
Polévka univerzální bylinkový a kořenící přípravek 1 lžička |
1 lžička |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Mlíčí vaříme v cca 1,5 l vody 10 minut. Uvařené rozmačkáme vidličkou a vložíme zpět do vývaru.
-
Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme. Opečeme nasucho na nepřilnavé pánvi tak, aby se zelenina lehce zabarvila a rozvoněla se. Přidáme do polévky
-
V trošce studené vody rozmícháme mouku a vlijeme do polévky. Přidáme koření a povaříme cca 5 minut. Nakonec přidáme čerstvou petrželku.
Makronutrienty
45%
48%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 268 kJ | 149 kJ |
Kalorická hodnota | 64 kcal | 35,5 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,27 g
1,2 g |
4,03 g
0,668 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,727 SVJ | 0,403 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,16 g
0,046 g |
0,645 g
0,026 g |
Bílkoviny | 7,72 g | 4,29 g |
Sůl | 2,12 g | 1,18 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů