
Rukolu jsem si zamilovala a teď navíc i polníček, sluníčko nám moc nesvítí a počasí je spíš aprílové, tak si pojďme dopřát nějaké vitamínky.
- 10m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
1 hrst |
1 hrst |
1 hrst |
1 hrst |
10 kusů |
10 kusů |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
bílý sýr v nálevu, balkánský typ 100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Rokolu a polníček opláchneme, nakrájíme si rajčata, cibulku, smícháme, zakápneme olivovým olejem, šťávou z limetky a na vrch přidáme pokrájený balkánský sýr.
Makronutrienty
26%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 394 kJ | 1 651 kJ |
Kalorická hodnota | 94,1 kcal | 395 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,18 g
1 g |
17,5 g
4,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,418 SVJ | 1,75 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,98 g
3,92 g |
29,3 g
16,4 g |
Bílkoviny | 4,66 g | 19,5 g |
Sůl | 0,438 g | 1,84 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů