
V pozadí (na fotce už není vidět) růžové Cabernet rosé a ledový salát se zakysanou smetanou :-))
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
pstruh lososovitý filet
|
300 g |
kořenicí směs na ryby
|
1 lžička |
sůl
|
1 špetka |
kmín drcený
|
1 lžička |
olej řepkový
|
1 lžíce |
máslo
|
1 lžička |
Salát | |
pohanka
|
200 g |
bujón zeleninový
|
1 kus |
kukuřice sterilovaná
|
150 g |
petrželka, petrželová nať
|
1 hrst |
hořčice dijonská
|
1 lžíce |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Pohanku propláchneme, přivedeme k varu, vypneme a přidáme bujon. Necháme dojít asi 20 minut.
Do hotové vmícháme kukuřici. Můžeme dochutit hořčicí, solí, pepřem, ale opatrně, necháme vyniknout rybu :-).
-
Filety si omyjeme, osušíme, posypeme kořením a solí, opečeme na oleji, ke konci přidáme máslo pro vůni.
-
Pro chlapy ještě opečeme brambůrky, posypeme patrželkou a zdravě poobědváme :-).
Makronutrienty
59%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 765 kJ | 2 731 kJ |
Kalorická hodnota | 183 kcal | 653 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
24,2 g
1,06 g |
86,3 g
3,79 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,42 SVJ | 8,63 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,28 g
1,03 g |
18,8 g
3,67 g |
Bílkoviny | 11,5 g | 41,1 g |
Sůl | 0,49 g | 1,75 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů