Pouťové zdobené koláče

Barbora Tinglová

Pouťové zdobené koláče

Pouťové zdobené koláče

Postup přípravy

  1. Droždí necháme v troše vlažného mléka a s troškou cukru vzejít.

    Do mísy si dáme mouku, žloutky, sůl a vanilkový cukr. Máslo rozpustíme a smícháme s mlékem a společně s kváskem vše smícháme a vypracujeme vláčné těsto. Přikryjeme a necháme na teplém místě kynout cca 1,5 hodiny. Mezitím ho jednou promíchneme.

  2. Mezitím si připravíme náplně:

    Tvarohová:

    2 tvarohy v papíru, trošku vanilkového pudinku, trošku mléka podle konzistence, cukr podle chuti, troška rumu a vanilkový cukr - vše důkladně promícháme

  3. Maková náplň - mletý mák + mléko dle konzistence, cukr, vanilkový cukr, skořice, rum

    Povidlová náplň - můžeme rozředit troškou rumu

  4. Po vykynutí si těsto rozdělíme na stejné bochánky - 5-6, podle toho, jak chceme mít koláče velké. Vyválíme, placku, okraje uděláme trochu vyšší. Moje měly průměr cca 20cm.

  5. Náplně si dáme do zdobícího sáčku a podle fantazie zdobíme. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180st. + - 15 minut podle trouby a až budou mít zlatavou barvu. Po upečení kraje potíráme máslem s rumem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte