
- 4h:15m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
vepřová krkovice bez kosti
|
250 g |
vývar masový domácí
|
500 g |
máslo
|
2 lžíce |
sojová omáčka
|
2 lžíce |
rybí omáčka
|
1 lžíce |
rajčatové pyré, passata
|
3 lžíce |
kořenicí pasta česneková
|
10 g |
kořenicí pasta zázvor
|
0,5 lžičky |
tymián sušený
|
1 lžička |
guma xantanová
|
0,5 lžičky |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
sůl
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Vývar nalijeme do hrnce, přidáme sójovou a rybí omáčku, rajčatovou pastu a máslo, promícháme a přivedeme k varu.
-
Maso nakrájíme na větší kusy, které osolíme, opepříme a vložíme do hrnce s vývarem. Stáhneme plamen na nízkou teplotu, aby se omáčka táhla.
-
Do hrnce dále přidáme utřený česnek, zázvor, tymián, zakryjeme pokličkou a necháme vařit 5-6h.
-
Když je maso uvařené, vyndáme maso z hrnce a dáme stranou. K omáčce přidáme Xantalovou gumu a projedeme tyčovým mixérem nebo vložíme do mixéru na smoothie a umixujeme v hladkou omáčku.
Maso natrháme dvěma vidličkami na proužky a podáváme přelité omáčkou.
Makronutrienty
12%
34%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 446 kJ | 1 959 kJ |
Kalorická hodnota | 107 kcal | 468 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,94 g
0,249 g |
8,5 g
1,09 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,194 SVJ | 0,85 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,74 g
0 g |
38,4 g
0 g |
Bílkoviny | 5,38 g | 23,6 g |
Sůl | 0 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů