
Toužili jste po receptu na pohankový mrkváč, tak tady je!
- 1h:40m
- 16 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
300 g |
300 g |
100 g |
100 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 kus |
1 kus |
4 kusy |
4 kusy |
250 ml |
250 ml |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
200 g |
200 g |
150 g |
150 g |
Krém | |
125 g |
125 g |
30 g |
30 g |
250 g |
250 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
Postup přípravy
-
V míse smícháme pohankovou mouku s práškem do pečiva, skořicí a cukrem. Někdy přidám i trochu strouhaného kokosu. V další nádobě si pak promícháme vejce, olej, nastrouhanou mrkev, kůru z citronu a pomeranče a ořechy.
-
Pak promícháme obě směsi dohromady. Těsto vlijeme do předem vymazané dortové formy. Pečeme při 150°C cca hodinu a čtvrt až hodinu a půl.
-
Mezitím si připravíme krém a to tak, že smícháme cukr s máslem, přidáme sýr a citronovou kůru. Po upečení korpusu na něj krém naneseme. Navrchu pak dort ozdobíme nasekanými ořechy.
Makronutrienty
32%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 263 kJ | 2 277 kJ |
Kalorická hodnota | 541 kcal | 544 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
25,6 g
9,47 g |
25,8 g
9,53 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,56 SVJ | 2,58 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
47,9 g
7,5 g |
48,2 g
7,55 g |
Bílkoviny | 6,65 g | 6,69 g |
Sůl | 0,556 g | 0,559 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů